Vrei sa iti infrumusetezi casa cu un acvariu?

Vrei sa iti infrumusetezi casa cu un acvariu, il cumperi, iei si pestii, dar acestia nu reusesc sa traiasca mai mult de cateva zile? Ori poate supravietuisc, insa apa arata mereu murdara, in ciuda faptului ca tu o schimbi asa cum ai fost instruit?

Cel mai probabil faci unele greseli. Daca vrei sa te bucuri de micii inotatori, iata de ce este bine sa tii cont, dupa cum declara pentru Ziare.comveterinarul Dragos Mitrea.

In primul rand, acvariul nu trebuie sa fie amplasat sub sursa de lumina directa si trebuie sa aiba un suport foarte stabil. Trebuie inteles ca unele acvarii, desi nu par atat de grele, pot sa ajunga si pana la 500 de kilograme. Deasupra acvariului trebuie pus un capac, pentru a impiedica unele specii sa sara din apa. Apoi este nevoie de filtru (simplu, cu burete, sau exterior), substrat de pietris sau nisip, plante (naturale sau artificiale), pe langa pesti.

Acestia trebuie sa fie sanatosi in momentul in care sunt cumparati, sa se potriveasca intre ei si spatiului in care vor locui si sa te informezi in ceea ce priveste ingrijirea lor corecta.